Je wilt je kind helpen, maar je weet niet meer hoe…

Vreet dat aan je als ouder? Wil je rust en eindelijk eens af van al die stress?

54% van de ouders vindt de opvoeding van hun kind een grote uitdaging. 

(Bron: Onderzoek Trimbos Instituut 2019)

Jij bent dus niet de enige die de ontwikkeling van je kind best een uitdaging vindt

 

Als ouder is het dus helemaal niet gek dat je het soms even niet meer weet. Dat heb ik ook gehad.Maar dat betekent niet dat je de situatie daarom moet accepteren zoals hij nu is. Het kan namelijk wél anders. Je wilt het allerbeste voor je kind en probeert met alles wat je in je hebt je kind te helpen. Maar soms lukt het gewoon even niet meer. Je ziet het niet meer, hebt alles al zelf geprobeerd. Alle goed bedoelde tips van vrienden, familie of de boekjes, maar het helpt niet meer. Je wilt nu eindelijk eens rust. Af van al die stress die het je geeft. Dat gedoe iedere keer.

Je bent niet de enige die er mee te maken heeft.

Hoe zou het voor jou zijn als…

Je kind weer blij kan zijn

Je kind weer lekker in zijn vel zit

Je kind om kan gaan met extra's als hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid

Je kind weer graag met vriendjes of vriendinnetjes speelt

Jij ook weer meer rust en energie ervaart

Er weer een ontspannen sfeer is in huis

Je precies weet wat jij kunt doen om de negatieve spiraal te doorbreken

Door de speelse aanpak hadden Lenie en onze dochter gelijk een klik. Gezellig ‘knutselen’ en ondertussen tips en trucs bespreken hoe met de dagelijkse dingen om te gaan. Zo vond onze dochter het echt leuk als Lenie kwam en kunnen we het echt aanraden. Het is laagdrempelig en alles bespreekbaar.

Bas van Marle

Laat je kind weer stralen en straal als ouder mee! 😀

Ook jouw kind kan weer stralen! Vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet treden. Minder boos en verdrietig zijn (ieder kind is wel eens verdrietig of boos en dat is ook heel goed!). Of juist beter overweg kunnen met zijn of haar hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid. Door mijn 15 jaar werkervaring met kinderen aangevuld met tal van opleidingen op gebied van kindercoaching en een stevige dosis levenservaring weet ik precies wat wel en niet werkt. En hoe ik jouw kind en jouw als ouder op weg kan helpen!

%

van ouders spreekt met professionals over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind

%

van de ouders vindt zinvol dat ouders praten met professionals over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind

Kindercoaching, is dat wel wat voor mijn kind?

Je kind is zichzelf niet de laatste tijd. Je hebt het gevoel dat je zelf vast zit. Het lukt je niet meer hem of haar te helpen. Je wilt graag op weg geholpen worden. Maar je twijfelt ook want die hele medische molen vind je gelijk wel zwaar. Op een lang traject zit je al helemaal niet te wachten. Je wilt je kind juist graag snel en vakkundig helpen. Juist dan kan kindercoaching je enorm op weg helpen.

De voordelen van kindercoaching door Lenie

Gegarandeerde 1-op-1 aandacht van steeds dezelfde persoon (mij dus)

Kort durend dus snel resultaat, juist belangrijk voor kinderen

Oplossingsgericht, in het hier en nu

Laagdrempelig

Je wilt geen etiket voor je kind, maar juist dat je kind ziet hoe bijzonder hij/zij is

Samen met het kind bepalen wat nodig is, niet iemand anders die voor jou of je kind bepaalt wat moet

Vooraf weten waar je aan toe bent, in de aanpak en de centjes

Geen wachtlijsten

Bij jouw thuis, daar waar je kind zich veilig en vertrouwd voelt

Het kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend.

Je zit nergens aan vast! En het kost ook niks.

We twijfelden of een kindercoach wel echt iets voor ons was. Maar toch maar een kennismaking met Lenie gepland. De beste keuze die we hadden kunnen maken. Na een fijne intake heeft Lenie onze zoon enorm geholpen. Met veel kennis en vooral veel liefde heeft ze hem een stuk zekerder gemaakt en minder verdrietig. Onze zoon is weer de vrolijke spruit die hij altijd was.

Ouders van P.

Hoe ziet een kindercoach traject er uit?

1

kennismaking

Als eerste is het belangrijk om kennis te maken met elkaar en te kijken of er tussen jou, je kind en mij een klik is. Ik vertel je wat er zoal aan bod komt tijdens de coaching. Als we allemaal het goede gevoel hebben, dan volgt een intakegesprek.

2
intake

Als je kiest om verder te gaan, dan volgt een intake. We kijken samen welke thema’s er spelen, welke wensen tot veranderingen er zijn en waar we de komende periode aan gaan werken. Ik vind het belangrijk dat jouw kind ook (een deel) van het gesprek aanwezig is. Zodat ook wij elkaar alvast kunnen leren kennen en hij of zij weet wat we samen gaan doen. Om het gesprek fijn te laten verlopen stuur ik je vooraf een vragenlijst toe zodat ik vooraf al een beeld kan vormen. Na het intakegesprek maak ik voor jouw kind een traject op maat. Precies wat bij hem of haar past.

3

coaching

Ik coach jouw kind 1 op 1, om te beginnen bij jouw thuis in zijn of haar veilige omgeving.  Een bewuste keuze omdat je kind anders eerst weer moet wennen aan een andere omgeving. Ken ik het hier wel? Waar ben ik eigenlijk? Ook beschik ik zelf over een praktijkruimte. Als het past, maken we daar tijdens de de sessies gebruik van. Of kom ik bij jullie thuis. We doen wat goed voelt. Een unieke combinatie.

Tijdens mijn sessies pas ik verschillende gesprekstechnieken toe en ga met je kind spelenderwijs aan het werk om zo boven water te krijgen waar je kind mee zit of wat hij of zij wil bereiken met het gedrag.

Je kind gaat daarna op zoek naar eigen oplossingen want in ieder traject is het succes dat je kind wil behalen het uitgangspunt. Natuurlijk neem ik ook jouw hulpvragen of die van school er in mee, maar wil je kind succes behalen dan is zijn of haar wens het allerbelangrijkste. We kijken naar het kind zelf maar ook naar de wereld er omheen (vriendjes, school).

Na ieder gesprek kijken we wat nog nodig is. Natuurlijk helemaal afhankelijk van het probleem en de inzet van het kind en jullie als ouder(s).

Voor wie is kindercoaching bedoeld?

Wil je weten of kindercoaching bij jou past? Kijk dan of de meeste van deze punten op jou van toepassing zijn:

Je bent ouder

Je kind worstelt en als ouder wil je je kind echt graag helpen

Je wilt het beste voor je kind

Je wilt je kind weer gelukkiger zien

Je wilt meer rust in je gezin

Je wil graag op korte termijn hulp

En hulp die echt werkt!

Het maakt niet uit of

Je zelf al van alles hebt geprobeerd

Of juist nog helemaal niets

Je als ouder worstelt, want alle ouders die bij mij komen worstelen met vergelijkbare vragen

Je kind jong of al wat ouder is

Wat krijg je precies als jouw kind coaching krijgt van mij? 

Super waardevolle sessies waarin je kind enorm veel nieuwe kennis, inzichten en praktische tips en tools gaat opdoen die hij of zij direct kan toepassen

Een unieke combinatie van coaching bij jullie thuis en in mijn praktijk zodat veranderingen in de thuissituatie en daarbuiten worden gestimuleerd

Altijd echte, oprechte 1-op-1 aandacht

Een warm onthaal

Een luisterend oor voor zijn of haar uitdagingen zonder oordeel

Een evaluatie waarin we samen bespreken hoe jouw kind is gegroeid!

Tips en trucs als ouder

Wil jij je kind weer laten stralen? En zelf weer rust?