Corona 

Regels en formulieren rondom Corona

Het is momenteel voor iedereen een vervelende periode. Ook ik ben in mijn werk genoodzaakt een aantal regels op te stellen. Uiteraard volgens de laatste RIVM-voorschriften. Hieronder een overzicht van de regels die ik hanteer rondom Corona. Deze gelden voor onbepaalde tijd. De regels:

 

 1. Voor iedere afspraak, aan huis bij ouders of in mijn praktijk, vullen de ouders de vooraf toegestuurde Corona-vragenlijst in over de gezondheidssituatie m.b.t. corona in het gezin. Deze overhandig je geprint en ingevuld op de dag van afspraak voor ik binnen kom (of je kind bij mij binnen komt) of stuur je ingevuld met een foto op de dag van afspraak via WhatsApp.

 

 1. Als de coaching plaats vindt in mijn praktijkruimte breng je je kind tot aan de voordeur. Vanaf de voordeur vang ik je kind op en lopen we samen naar mijn praktijkruimte.

 

 1. We wassen natuurlijk eerst onze handen volgens de RIVM-richtlijnen (20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen). Als ik coach bij ouders thuis zorg ik ervoor dat ik mijn handen in de auto heb gedesinfecteerd.

 

 1. Wanneer je kind naar de WC moet, de praktijk verlaat, de neus heeft gesnoten, etc. wassen we opnieuw de handen. Dat geldt voor afspraken bij jullie thuis, maar ook in mijn praktijkruimte.

 

 1. Hoesten en niezen doen we natuurlijk in de elleboog.

 

 1. Er zijn in mijn praktijkruimte papieren zakdoekjes/tissues aanwezig, zodat je kind de neus kan afvegen. Daarna worden de handen even gewassen.

 

 1. Ik schud geen handen met ouders of kinderen.

 

 1. Zoveel mogelijk probeer ik de 1,5 meter in stand te houden. Sommige taken zorgen er alleen voor dat deze 1,5 meter afstand geen stand kan houden. Denk aan hulp of instructies geven, troosten etc. Dit is ook toegestaan door het RIVM.

 

 1. Heeft je kind of een van de andere huisgenoten/gezinsleden milde klachten, zoals verkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)? Laat je kind dan thuis en laat hem/haar uitzieken. We maken dan een nieuwe afspraak over minimaal 2 weken. Je kind moet in dat geval ook 48 uur klachtenvrij zijn.

 

 1. Wanneer je je kind komt ophalen, loop ik met je kind tot aan de voordeur en wachten we daar samen tot jij je kind hebt opgehaald.

 

 1. Een intakegesprek en evaluatiegesprek met ouders vindt altijd plaats bij de ouder(s) thuis op 1,5 meter afstand. Ook voor deze gesprekken gelden bovenstaande afspraken.

 

 1. Neem bij twijfel altijd contact met mij op!

 

Blijf gezond!

#staysafe 

 

Onderstaande vragenlijst heeft als doel op de dag van afspraak duidelijkheid te hebben over jullie gezondheidssituatie m.b.t. corona. Dit formulier moet voor iedere afspraak en telkens op de dag van afspraak ingevuld worden. Vervolgens geef je mij de vragenlijst geprint voor binnenkomst of voorafgaand als foto via WhatsApp (foto van beide pagina’s).