Over mij, Lenie

Ik help jou om je kind en jezelf weer te laten stralen!

In de ideale wereld is ieder kind elke dag gelukkig…

Uit ervaring weet ik dat ouder zijn ontzettend veel uitdagingen met zich meebrengt. Toen je moeder of vader werd had jij je, net als ik trouwens, vast bedacht dat:

Je kind elke dag vrolijk is en als ze dan toch boos of verdrietig zijn, jij dat kan oplossen

Jouw kind vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet treed

Je kind veel vriendjes en vriendinnetjes zou maken en hier zonder problemen mee zou spelen

Niets jou als ouder teveel zou zijn

Maar helaas, het echte leven is anders…

Al snel kwam ik erachter dat mijn beeld toch echt te rooskleurig was. Kinderen zijn geweldig, maar soms is het enorm zoeken als ouder. 

Q

Je kind is onverklaarbaar boos of verdrietig en hoe vaak je het ook vraagt, de echte reden kan je maar niet achterhalen

Q

Je kind is onzeker terwijl jij er alles aan doet om hem of haar te helpen. Je geeft complimenten, je helpt, maar de onzekerheid blijft

Q

En als ouder voel je je machteloos en soms zelf boos en gefrustreerd. Je wilt zo graag helpen. Maar hoe dan?

Q

En door dit alles is wordt er thuis niet bepaald gezelliger op

Ervaringen van anderen

“Het kennismakingsgesprek met Lenie hebben we als zeer prettig ervaren. Er was direct een klik. Ook onze dochter zag het helemaal zitten…”

Ouders van J.

“We twijfelden of een kindercoach wel echt iets voor ons was. Maar toch maar een kennismaking met Lenie gepland. De beste keuze die we hadden kunnen maken. Onze zoon is weer de vrolijke spruit die hij was. “

Ouders van S.

“Lenie is een geweldige kindercoach een ongelooflijk groot hart. Ze wist precies wat onze dochter nodig had en vanaf dag 1 waren ze echte maatjes.”

Moeder van P.

Mijn naam is Lenie Wielinga, getrouwd met Remon en moeder van twee kinderen. Ik ben kindercoach geworden om kinderen en ouders meer vertrouwen en geluk te geven. Zelf heb ik als ouder ervaren hoe het is om je kind te zien zoeken naar zichzelf, te zien dat het niet lekker in zijn vel zit. Vaak verdrietig te zien omdat hij of zij niet weet wat ze met het gevoel aan moet. Ik heb zelf van alles uitgeprobeerd. Ik weet ik dus als geen ander dat de tips uit de boekjes in de praktijk soms heel anders uitpakken. Uiteindelijk hebben we zelfs de medische molen moeten doorlopen.

 

Mijn kind is goed geholpen, maar ik wist toen ook: ik wil haar zelf verder helpen. Ik heb de opleiding tot gecertificeerd kindercoach gevolgd en vervolgens diverse gespecialiseerde vervolgopleidingen gedaan. Bijvoorbeeld voor hooggevoelige kinderen, pubers en rouw en verliesverwerking bij kinderen. Sinds ik mijn kennis als kindercoach toepas heb ik een heel ander kind. Mijn kind is weer vrolijk, zelfverzekerd en doe het super op school. Natuurlijk heeft ook zij haar ups en downs en dat mag. Maar met een klein duwtje help ik haar weer op weg. Maar het meeste doet ze zelf!

 

Met mijn kennis als kindercoach, meer dan 15 jaar professionele ervaring in het werken met kinderen en natuurlijk ervaring als ouder wil ik ook graag andere kinderen helpen die zoekende zijn. Daarom heb ik mijn vaste baan opgezegd en de stap gezet om verder te gaan als zelfstandig kindercoach.

 

Inmiddels heb ik al veel kinderen mogen helpen in de stap naar meer zelfvertrouwen, vrolijkheid en geluk. Dat kan in een uitgebreid coachingstraject voor kinderen of pubers of met een korte workshop. Ik vind het heel belangrijk om de kinderen die ik help een fijn gevoel te geven. Daarom werk ik bij kinderen thuis. Jouw kind voelt zich daar immers het meest thuis. Geen ruimte die hij of zij niet kent, maar een fijn plekje waar ze thuis voelen. Ook heb ik een eigen praktijkruimte. Ook die gebruik ik regelmatig voor mijn afspraken. We doen vaak wat op dat moment goed voelt voor kind en jou als ouder.

 

De keuze om kinderen te helpen als kindercoach heb ik gemaakt vanuit mijn hart. Want kinderen helpen in hun ontwikkeling is dat wat ik het allerliefste doe. Als ik ook jou kind kan helpen naar meer vertrouwen, kunnen omgaan met verschillende gevoelens of het weer fijn kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes, dan doe ik dat heel graag.

 

Je kunt altijd, zonder dat je ergens aan vast zit, een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Dan bekijken we samen wat er speelt en of ik jouw kind daarbij kan ondersteunen.

    Liefs,

      Lenie

“Het is laagdrempelig en alles bespreekbaar”

We is eerlijk, respectvol en duidelijk

“Door de speelse aanpak hadden Lenie en onze dochter gelijk een klik. Gezellig ‘knutselen’ en ondertussen tips en trucs bespreken hoe met de dagelijkse dingen om te gaan. Zo vond onze dochter het echt leuk als Lenie kwam en kunnen we het echt aanraden. Het is laagdrempelig en alles bespreekbaar.”

Bas van Marle, vader van Suus