In korte tijd inzicht hoe jij jou kinderen vooruit kan helpen

Voor ouders en professionals die willen dat hun kinderen zich weer fijn voelen en daar zelf mee aan de slag willen…

Workshops

Yes! ik kan het!

Wordt je kind snel(ler) boos of verdrietig? Heeft je kind wel eens buikpijn als hij of zij ergens voor het eerst heen gaat? Denkt je kind vaak dat hij of zij het niet kan? Dat het echt niet lukt! Grote kans dat jouw kind weinig of geen zelfvertrouwen heeft. In de workshop YES! Ik kan het! leer ik kinderen (1 op 1 of  bijvoorbeeld op scholen) in korte tijd hoe ze snel meer zelfvertrouwen krijgen. 

Rouw en verlies bij kinderen speciaal voor ouders

Het overlijden van een geliefde is iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Dood gaan hoort bij het leven. Maar het is een onderwerp waar we niet graag over praten. Het is immers een verdrietig onderwerp, wat ook angstig kan maken.

Als het ons toch (ineens) overkomt, kan het zijn dat we met onze handen in het haar zitten. We zijn zelf overweldigd door de emoties die we voelen of we voelen misschien zelfs even helemaal niets. Er is van alles te regelen en dan zijn de kinderen er ook nog. Hoe vertellen we het? Wat kunnen we vertellen? Wat weten ze eigenlijk al van de dood? Nemen we de kinderen mee naar het afscheid

Antwoorden op deze vragen krijg je tijdens deze 1,5 uur durende workshop die speciaal ontwikkeld is voor ouders.

Rouw en verlies bij kinderen voor professionals

Het overlijden van een geliefde, je moet er niet aan denken. Maar helaas is het iets waar we vroeg of laat mee te maken kunnen krijgen. Misschien heb jij er nu mee te maken of mee te maken gehad. Maar hoe bereid je jouw kinderen er goed op voor? Of hoe kan jij je kind helpen als hij of zij recent iemand is verloren? Dat leer je tijdens deze 1,5 uur durende workshop.

de ideale relatie met Hooggevoelige kinderen

Zit je kind misschien in een drukke klas en heeft het moeite zich te concentreren op zijn of haar werk? Gevoelig voor veel geluid en drukke ruimtes? Raakt hij of zij overstuur als je hem of haar streng aanspreekt? Veranderingen zorgen vaak voor stress? Grote kans dat jou kind hooggevoelig is.

In deze workshop ontdek jij wat hoog-gevoeligheid is, wat het doet met een kind en hoe jij daar als ouder of professional op kan inspelen. Zodat jullie je beide fijn voelen. 

De workshop die ik van Lenie heb gevolgd was heel waardevol. Veel dingen geleerd over hoe kinderen omgaan met rouw en verlies. En dat verlies veel meer is dan het overlijden. Ook scheiden of verhuizen voelt als verlies voor kinderen. Vooraf dacht ik veel te weten, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Lenie: super bedankt!

Janneke, lerares groep 3