Je wilt je kind helpen, maar je weet even niet meer hoe…

En vreet dat aan je als ouder?

” We twijfelden of een kindercoach wel echt iets voor ons was. Maar toch maar een kennismaking met Lenie gepland. De beste keuze die we hadden kunnen maken. Onze zoon is weer de vrolijke spruit die hij altijd was.

Ouders van S.

Wat als ik je vertel dat het anders kan…

Ook jouw kind kan het voor elkaar krijgen om weer die vrolijke spruit te worden die hij of zij altijd was.

En als ouder is het helemaal niet gek dat je het soms even niet meer weet. Dat heb ik ook gehad. Je wilt het allerbeste voor je kind en probeert met alles wat je in je hebt je kind te helpen. Maar soms lukt het gewoon even niet meer. Je ziet het niet meer, hebt alles al zelf geprobeerd. Alle goed bedoelde tips uit je omgeving of de boekjes, maar het helpt niet meer.

Je bent niet de enige die er mee te maken heeft.

Hoe zou het voor jou zijn als…

Je kind weer blij kan zijn

Je kind weer lekker in zijn vel zit

Je kind weer graag met vriendjes of vriendinnetjes speelt

Jouw kind om kan gaan met extra's als hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid

Jij als ouder ook weer meer rust en energie ervaart

Laat je kind weer stralen en straal als ouder mee! 😀

Ook jouw kind kan weer stralen! Vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet treden. Minder boos en verdrietig zijn (ieder kind is wel eens verdrietig en dat is ook heel goed!). Of juist beter overweg kunnen met zijn of haar hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid. Door mijn 15 jaar werkervaring met kinderen aangevuld met tal van opleidingen op gebied van kindercoaching en een stevige dosis levenservaring weet ik precies wat wel en niet werkt. En hoe ik jouw kind en jouw als ouder op weg kan helpen!

Hoe ziet een kindercoach traject er uit?

1

kennismaking

Als eerste is het belangrijk om kennis te maken met elkaar en te kijken of er tussen jou, je kind en mij een klik is. Ik vertel je wat er zoal aan bod komt tijdens de coaching. Als we allemaal het goede gevoel hebben, dan volgt een intakegesprek. 

2

intake

Als je kiest om verder te gaan, dan volgt een intake. We kijken samen welke thema’s er spelen, welke wensen tot veranderingen er zijn en waar we de komende periode aan gaan werken. Ik vind het belangrijk dat jouw kind ook (een deel) van het gesprek aanwezig is. Zodat ook wij elkaar alvast kunnen leren kennen en hij of zij weet wat we samen gaan doen. Om het gesprek fijn te laten verlopen stuur ik je vooraf een vragenlijst toe zodat ik vooraf al een beeld kan vormen. Na het intakegesprek maak ik voor jouw kind een traject op maat. Precies wat bij hem of haar past.

3

coaching

Ik coach jouw kind 1 op 1, bij jouw thuis in zijn of haar veilige omgeving. Een bewuste keuze omdat je kind anders eerst weer moet wennen aan een andere omgeving. Ken ik het hier wel? Waar ben ik eigenlijk?

Ik pas verschillende gesprekstechnieken toe en ga met je kind spelenderwijs aan het werk om zo boven water te krijgen waar je kind mee zit of wat hij of zij wil bereiken met het gedrag.

Je kind gaat daarna op zoek naar eigen oplossingen want in ieder traject is het succes dat je kind wil behalen het uitgangspunt. Natuurlijk neem ik ook jouw hulpvragen of die van school er in mee, maar wil je kind succes behalen dan is zijn of haar wens het allerbelangrijkste. We kijken naar het kind zelf maar ook naar de wereld er omheen (vriendjes, school).

Na ieder gesprek kijken we wat nog nodig is. Natuurlijk helemaal afhankelijk van het probleem en de inzet van het kind en jullie als ouder(s).

Lenie is een geweldige kindercoach een ongelooflijk groot hart. Ze wist precies wat onze dochter nodig had en vanaf dag 1 waren ze echte maatjes.

Moeder van P.

Kindercoaching, is dat wel wat voor mijn kind?

Je kind is zichzelf niet de laatste tijd. Je hebt het gevoel dat je zelf vast zit. Het lukt je niet meer hem of haar te helpen. Je wilt graag op weg geholpen worden. Maar je twijfelt ook want die hele medische molen vind je gelijk wel zwaar. Op een lang traject zit je al helemaal niet te wachten. Je wil je kind juist graag snel en vakkundig helpen. Juist dan kan kinder-coaching je enorm op weg helpen.

De voordelen van kindercoaching door Lenie

Gegarandeerde 1-op-1 aandacht van steeds dezelfde persoon (mij dus)

Kort durend dus snel resultaat, juist belangrijk voor kinderen

Oplossingsgericht, in het hier en nu

Laagdrempelig

Je wilt geen etiket voor je kind, maar juist dat je kind ziet hoe bijzonder hij/zij is

Samen met het kind bepalen wat nodig is, niet iemand anders die voor jou of je kind bepaalt wat moet

Vooraf weten waar je aan toe bent, in de aanpak en de centjes

Geen wachtlijsten

Bij jouw thuis, daar waar je kind zich veilig en vertrouwd voelt

Het kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend. Je zit nergens aan vast! En het kost ook niks.