Je wilt je kind helpen, maar je weet niet meer hoe…

Vreet dat aan je als ouder? Wil je rust en eindelijk eens af van al die stress?

54% van de ouders vindt de opvoeding van hun kind een grote uitdaging. 

(Bron: Onderzoek Trimbos Instituut 2019)

Jij bent dus niet de enige die de ontwikkeling van je kind best een uitdaging vindt

 

Als ouder is het dus helemaal niet gek dat je het soms even niet meer weet. Dat heb ik ook gehad.Maar dat betekent niet dat je de situatie daarom moet accepteren zoals hij nu is. Het kan namelijk wél anders. Je wilt het allerbeste voor je kind en probeert met alles wat je in je hebt je kind te helpen. Maar soms lukt het gewoon even niet meer. Je ziet het niet meer, hebt alles al zelf geprobeerd. Alle goed bedoelde tips van vrienden, familie of de boekjes, maar het helpt niet meer. Je wilt nu eindelijk eens rust. Af van al die stress die het je geeft. Dat gedoe iedere keer.

Je bent niet de enige die er mee te maken heeft.

Hoe zou het voor jou zijn als…

Je kind weer blij kan zijn

Je kind weer lekker in zijn vel zit

Je kind om kan gaan met extra's als hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid

Je kind weer graag met vriendjes of vriendinnetjes speelt

Jij ook weer meer rust en energie ervaart

Er weer een ontspannen sfeer is in huis

Je precies weet wat jij kunt doen om de negatieve spiraal te doorbreken

Ik heb genoeg gelezen Lenie, ik wil graag een afspraak met je maken >>>

Het kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend.

Je zit nergens aan vast! En het kost ook niks.

Door de speelse aanpak hadden Lenie en onze dochter gelijk een klik. Gezellig ‘knutselen’ en ondertussen tips en trucs bespreken hoe met de dagelijkse dingen om te gaan. Zo vond onze dochter het echt leuk als Lenie kwam en kunnen we het echt aanraden. Het is laagdrempelig en alles bespreekbaar.

Bas van Marle

Laat je kind weer stralen en straal als ouder mee! 😀

Ook jouw kind kan weer stralen! Vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet treden. Minder boos en verdrietig zijn (ieder kind is wel eens verdrietig of boos en dat is ook heel goed!). Of juist beter overweg kunnen met bijvoorbeeld zijn of haar hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid. Door mijn 15 jaar werkervaring met kinderen aangevuld met tal van opleidingen op gebied van kindercoaching en een stevige dosis levenservaring weet ik precies wat wel en niet werkt. En hoe ik jouw kind en jouw als ouder op weg kan helpen!

%

van ouders spreekt met professionals over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind

%

van de ouders vindt zinvol dat ouders praten met professionals over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind

Kindercoaching, is dat wel wat voor mijn kind?

Je kind is zichzelf niet de laatste tijd. Je hebt het gevoel dat je zelf als ouder net zo vast zit. Het lukt je niet meer hem of haar te helpen. Je wilt graag op weg geholpen worden. Maar je twijfelt ook want die hele medische molen vind je gelijk wel zwaar. Op een lang traject zit je al helemaal niet te wachten. Je wilt je kind juist graag snel en vakkundig helpen. Juist dan kan kindercoaching je enorm op weg helpen.

De voordelen van kindercoaching door Lenie

Gegarandeerde 1-op-1 aandacht van steeds dezelfde persoon (mij dus)

Kort durend dus snel resultaat, juist belangrijk voor kinderen

Oplossingsgericht, in het hier en nu

Laagdrempelig

Je wilt geen etiket voor je kind, maar juist dat je kind ziet hoe bijzonder hij/zij is

Samen met het kind bepalen wat nodig is, niet iemand anders die voor jou of je kind bepaalt wat moet

Vooraf weten waar je aan toe bent, in de aanpak en de centjes

Geen wachtlijsten

Bij jouw thuis, daar waar je kind zich veilig en vertrouwd voelt of in mijn knusse en gezellige praktijk

Met dit soort hulpvragen komen andere ouders bij mij…

Overprikkeld

Niet meer naar school willen

Mijn kind bepaald thuis volledig de ongezellige sfeer

Moeite met inslapen en doorslapen

Faalangst

Boosheid

Onzekerheid

Geen fouten durven maken en alles perfect willen doen.

Het kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend.

Je zit nergens aan vast! En het kost ook niks.

We twijfelden of een kindercoach wel echt iets voor ons was. Maar toch maar een kennismaking met Lenie gepland. De beste keuze die we hadden kunnen maken. Na een fijne intake heeft Lenie onze zoon enorm geholpen. Met veel kennis en vooral veel liefde heeft ze hem een stuk zekerder gemaakt en minder verdrietig. Onze zoon is weer de vrolijke spruit die hij altijd was.

Ouders van P.

Hoe ziet een kindercoach traject er uit?

1

kennismaking

Als eerste is het belangrijk om kennis te maken met elkaar en te kijken of er tussen jou, je kind en mij een klik is. Ik vertel je wat er zoal aan bod komt tijdens de coaching. Als we allemaal het goede gevoel hebben, dan volgt een intakegesprek.

2

intake

Als je kiest om verder te gaan, dan volgt een intake. We kijken samen welke thema’s er spelen, welke wensen tot veranderingen er zijn en waar we de komende periode aan gaan werken. Ik vind het belangrijk dat jouw kind ook (een deel) van het gesprek aanwezig is. Zodat ook wij elkaar alvast kunnen leren kennen en hij of zij weet wat we samen gaan doen. Om het gesprek fijn te laten verlopen stuur ik je vooraf een vragenlijst toe zodat ik vooraf al een beeld kan vormen. Na het intakegesprek maak ik voor jouw kind een traject op maat. Precies wat bij hem of haar past.

3

coaching

Ik coach jouw kind 1 op 1, bij jouw thuis of in mijn gezellige en knusse praktijk.  Soms is bij jullie thuis een bewuste keuze omdat je kind anders eerst weer moet wennen aan een andere omgeving. Ken ik het hier wel? Waar ben ik eigenlijk? Ook beschik ik zelf over een super kindvriendelijke praktijkruimte. Ook daar maak ik tijdens de de sessies gebruik van. Afhankelijk van jullie situatie doen we wat goed voelt. Een unieke combinatie.

Tijdens mijn sessies pas ik verschillende gesprekstechnieken toe en ga met je kind spelenderwijs aan het werk om zo boven water te krijgen waar je kind mee zit of wat hij of zij wil bereiken met het gedrag.

Je kind gaat daarna op zoek naar eigen oplossingen want in ieder traject is het succes dat je kind wil behalen het uitgangspunt. Natuurlijk neem ik ook jouw hulpvragen of die van school er in mee, maar wil je kind succes behalen dan is zijn of haar wens het allerbelangrijkste. We kijken naar het kind zelf maar ook naar de wereld er omheen (vriendjes, school).

Na ieder gesprek kijken we wat nog nodig is. Natuurlijk helemaal afhankelijk van het probleem en de inzet van het kind en jullie als ouder(s).

Ik heb genoeg gelezen Lenie, ik wil graag een afspraak met je maken >>>

Het kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend.

Je zit nergens aan vast! En het kost ook niks.

Voor wie is kindercoaching bedoeld?

Wil je weten of kindercoaching bij jou past? Kijk dan of de meeste van deze punten op jou van toepassing zijn:

Je bent ouder

Je kind worstelt en als ouder wil je je kind echt graag helpen

Je wilt het beste voor je kind

Je wilt je kind weer gelukkiger zien

Je wilt meer rust in je gezin

Je wil graag op korte termijn hulp

En hulp die echt werkt!

Het maakt niet uit of

Je zelf al van alles hebt geprobeerd

Of juist nog helemaal niets

Je als ouder worstelt, want alle ouders die bij mij komen worstelen met vergelijkbare vragen

Je kind jong of al wat ouder is

Wat krijg je precies als jouw kind coaching krijgt van mij? 

Super waardevolle sessies waarin je kind enorm veel nieuwe kennis, inzichten en praktische tips en tools gaat opdoen die hij of zij direct kan toepassen

Een unieke combinatie van coaching bij jullie thuis en in mijn praktijk. Afhankelijk van jullie vraag kijken we wat past. Zodat veranderingen in de thuissituatie en daarbuiten worden gestimuleerd

Altijd echte, oprechte 1-op-1 aandacht

Een warm onthaal

Een luisterend oor voor zijn of haar uitdagingen zonder oordeel

Een evaluatie waarin we samen bespreken hoe jouw kind is gegroeid!

Tips en trucs als ouder

Veel gestelde vragen over kindercoaching door Lenie

Ik geef vast antwoord op vragen die mogelijk in je op komen

Hoe kan ik een afspraak maken voor een kennismaking?
De snelste manier is om gebruik te maken van het formulier voor de gratis kennismaking op mijn site. Die vind je hier. Heb je nog vragen voor je een kennismaking in wilt plannen? Mail mij dan gerust op lenie@leniekindercoach.nl of bel mij op  06-38 55 58 96

 

Wordt kindercoaching vergoed door mijn verzekeraar?
Helaas wordt kindercoaching niet vergoed door de zorgverzekaars. Als je kind een PGB heeft, kunt u de coachingskosten hiermee betalen.
Vindt kindercoaching plaats onder of buiten schooltijd?
Als ik jouw kind coach kan dat zowel onder of buiten schooltijd plaatsvinden. De ervaring leert dat scholen graag willen meewerken aan coaching onder schooltijd omdat zij merken dat het vaak op school daarna ook beter gaat met je kind.
Vertel je mij als ouder ook wat er is besproken tijdens een sessie?
Vertrouwen tussen mij en jullie kind is heel belangrijk voor een goed resultaat. Hierdoor zal jullie kind meer durven vertellen en kan het echt zichzelf laten zien en zijn. Ik laat het dan ook aan jullie kind over of ze wat willen vertellen nadat de sessie afgelopen is. Meestal vertellen kinderen wel in het kort wat ze gedaan hebben maar het kan ook zijn dat wat je kind geleerd of ontdekt heeft nog even moet indalen, geef je kind hiervoor ook even de tijd. Later wil je kind er misschien wel over vertellen.
Wel kun je ervoor kiezen om na afloop van iedere sessie een schriftelijk verslag te onvangen, zodat je weet wat ik tijdens de sessie met jullie kind heb gedaan. 
Is er een wachtlijst?
Nee, ik heb geen wachtlijst! Dus je kunt snel terecht om de zorgen over je kind te bespreken en er samen mee aan de slag te gaan!
Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt altijd 60 minuten, tenzij we samen iets anders hebben afgesproken
Wat doe je zoal tijdens een sessie?
Jullie kind of jullie als ouders komen bij mij met een hulpvraag. Deze vraag is voor mij het uitgangspunt en aan de hand daarvan ga ik samen met jullie kind bekijken waar hij/ zij naar toe wil werken: het doel. Als dit doel duidelijk is gaan we aan de slag, we voeren gesprekken een gaan aan de slag met verschillende werkvormen en creatieve opdachten. Hierbij kun je denken aan tekenen of knutselen, bewegings- en ontspanningsoefeningen. Alles wordt helemaal afgestemd op wat jullie kind nodig heeft en wat past bij jullie kind.
Is alles wat je bespreekt tijdens een sessie vertrouwelijk?
Natuurlijk! Alle informatie blijft tussen mij, het kind en de ouders. Wanneer we na een eerste kennismaking gezamenlijk besluiten de begeleiding te starten, vraag ik beide ouders ook een overeenkomst voor toestemming te tekenen.
Wat is het verschil tussen een kindercoach en een kindertherapeut?

Als kindercoach bied ik kortdurende en laagdrempelige begeleiding. We kijken niet naar de oorsproing van het probleem, maar juist waar je kunt nu staat en wil bereiken. Als kindercoach kijk ik naar de kwaliteiten en talenten van je kind en gaat samen met jouw kind ontdekken hoe hij/ zij deze mooie talenten en kwaliteiten op een goede manier kan inzetten. Een kindcoach bied geen kant-en-kklare oplossing maar helpt het kind om deze oplossing zelf te vinden in zichzelf.

Een therapeut werkt met onderliggende problemen, zoals trauma’s en blokkades. Door inzicht te krijgen waar een probleem vandaan komt, wordt een behandeling opgestart. Dit zal vaak  veel langere begeleiding vragen.

Wanneer kan ik een kindercoach inschakelen?

Je kunt een kindercoach voor veel uitdagingen inschakelen. Bijvoorbeeld als je kind…

  • weinig zelfvertrouwen heeft
  • vaak bos is
  • niet lekker in zijn/haar velt zit
  • geen vriendjes of vriendinnetjes heeft
  • geen fouten durft te maken
  • zich alles aantrekt wat er tegen hem/haar wordt gezegd
  • je kind niet naar school wil
  • perfectionisme

en nog veel meer zorgen die jij hebt kun je met mij als kindercoach bespreken.

Hoe lang duurt een traject?

Dat is heel erg afhankelijk van het soort vraag van jullie als ouder en je kind. Als we na de gratis kennismaking een intakegesprek plannen kan ik daarin vaak wel een inschatting geven. Omdat we dan over dingen waar jullie als ouder tegenaan lopen hebben gesproken.

Wil jij je kind weer laten stralen? En zelf de rust terug in je gezin?

Het kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend.

Je zit nergens aan vast! En het kost ook niks.