Is jouw puber…

Voortdurend brutaal of laat hij/zij juist volledig over zich heen lopen.

Op school en bij vrienden precies het tegenovergestelde van thuis

Als ouder maak je je zorgen over hoe onhandig je puber reageert in sociale situaties.

Soms denk je dat het nooit meer goed komt en modder je maar door.

Pubers… het is een fase, maar oh wat kan het lastig zijn!

De ene puber is voortdurend brutaal en de ander laat over zich heen lopen. En op school en bij vrienden doen ze dat precies andersom dan thuis. ​Hoe langer het duurt, hoe groter de problemen worden. Een puber in huis is voor veel ouders maar wat lastig. Maar hoe help je ze nou bij hun ontwikkeling zonder dat je blijft aanmodderen? 

Onderstaand rijtje zal je als ouder(s) vast bekend voorkomen…

hangt op de bank…

plundert de koelkast en koektrommel…

is uren aan het gamen…

maakt geen huiswerk…

chillt alleen maar met vrienden

is de hele dag met zijn mobiel bezig

verwacht als de koning(in) behandelt te worden

doet zonder nadenken de gekste dingen…

en als je hem of haar daarop aanspreekt is de reactie niet bepaald begripvol...

Er is een uitweg…

Wanneer je misschien denkt dat ​je puber ​met zijn of haar gedrag zijn toekomst verknalt, dan heb je het mis. Pubers zijn in ontwikkeling en daardoor gaan er vaak zaken mis in de communicatie. Ze reageren als ongepolijste diamanten. En toch worden ze veel, soms hele dagen door, gecorrigeerd op hun gedrag. Meestal krijgen ze te horen wat niet goed is aan hoe ze zaken aanpakken en wat ze fout doen in bepaalde situaties. Stel je voor dat jij de hele dag wordt aangesproken op wat je niet goed doet?

Veel trainingen voor pubers zijn gebaseerd op trainingen die bedoeld waren voor kinderen.  Vooral gericht op het aanleren van vaardigheden en gedrag waardoor er geen connectie is met wie de puber zelf is en wat zijn diepste behoefte is. PuberCoaching begint juist bij het begin en is compleet anders van inhoud en opbouw dan veel training en coaching voor pubers.

Wil je puber meedoen aan welke vorm van training of coaching dan moet het hem of haar iets opleveren, iets waar ze in het dagelijks leven profijt van hebben. En dat is precies wat PuberCoaching biedt. Niet het voordeel van ouders en leerkrachten staat voorop maar dat van jouw puber zelf, en dat maakt het verschil! Maar weest gerust… Het levert je als ouder(s) juist daardoor meer op!

Onze zoon is een echte puber. Tegendraads, goed gebekt en helaas loog hij regelmatig. We hadden vaak onenigheid met elkaar. Thuis in ieder geval. Op school was het precies andersom. Hij werd gepest, liet makkelijk over zich heenlopen en volgens de leraren juist stil en meegaand. We hadden al van alles geprobeerd om hem te helpen. Zo kwamen we uiteindelijk ook bij Lenie uit. Zij heeft onze zoon geweldig geholpen. En thuis is het een stuk relaxter. Nu durft hij zelfs zaken uit zichzelf op te biechten in plaats en een leugen te verzinnen. Echt geweldig! 

Ouders van P.

Wat levert PuberCoaching jouw puber op…

Bewustwording en inzicht in eigen gewoontes en patronen in de omgang met vrienden, gezinsleden, leerkrachten en in werksituaties

Ruimte om te oefenen met nieuwe gedragsmogelijkheden, zodat jouw puber zich prettiger voelen en aangenamer reageren op zijn of haar omgeving

In een beperkt aantal sessies leert je puber inzicht krijgen in wat hij teweeg brengt bij anderen en welke reacties verschillende manieren van reageren oproepen bij anderen

Je puber leert slim en vriendelijk communiceren (communiceren zonder gedoe)

Je puber is meer ontspannen

Je puber weet wat hij of zij kan doen om de negatieve spiraal te doorbreken

Wat levert PuberCoaching jou als ouder op…

Je krijgt op een heldere manier in korte tijd inzicht in de belangrijkste kenmerken van jouw puber

Op een speelse manier kom je er heel snel achter hoe je jouw puber kunt helpen om slim en vriendelijk communiceren (communiceren zonder gedoe)

Je ontdekt hoe je zelf communiceert met jouw puber en welke effecten dit heeft

Je ontdekt hoe je zelf communiceert met jouw puber en welke effecten dit heeft

Je ontdekt hoe je de ‘scherpe randjes’ in communicatie met jouw puber omzeilt

Je ontdekt hoe je met veel plezier samen uit vervelende discussiepunten kunt blijven

Minder discussies en minder gedoe

PuberCoaching, is dat wel wat voor mijn puber?

Pubers zijn geweldige kinderen! Volop in de ontwikkeling naar hun eigen ik en onderweg naar jong-volwassenheid. Dat gaat gepaard met de nodige strubbelingen. Bij jou als ouder maar ook bij je zoon of dochter zelf. Hij of zij worstelt ook echt met die ontwikkeling. Al is het echt niet stoer om daar voor uit te komen 😉 Maar soms zit je puber gewoon vast. Vast in zijn of haar hoofd en van je vader en moeder wil je dan maar weinig aannemen. “Gewoon, daarom niet!”. Juist dan kan PuberCoaching je zoon of dochter op weg helpen. Maar bij pubers is het erg belangrijk dat ze er iets aan hebben, dat het ze echt iets oplevert.

De voordelen van kindercoaching door Lenie

Gegarandeerde 1-op-1 aandacht van steeds dezelfde persoon (mij dus)

Kort durend dus snel resultaat, juist belangrijk voor kinderen

Oplossingsgericht, in het hier en nu

Laagdrempelig

Je wilt geen etiket voor je kind, maar juist dat je kind ziet hoe bijzonder hij/zij is

Samen met het kind bepalen wat nodig is, niet iemand anders die voor jou of je kind bepaalt wat moet

Vooraf weten waar je aan toe bent, in de aanpak en de centjes

Geen wachtlijsten

Bij jouw thuis, daar waar je kind zich veilig en vertrouwd voelt of in mijn knusse en gezellige praktijk

Met dit soort hulpvragen komen andere ouders van pubers bij mij…

Overprikkeld

Niet meer naar school willen

Gepest worden

Mijn puber bepaalt thuis volledig de ongezellige sfeer

Moeite met inslapen en doorslapen

Faalangst

Boosheid

Onzekerheid

Geen fouten durven maken en alles perfect willen doen.

Het kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend.

Je zit nergens aan vast! En het kost ook niks.

Lenie is een hele hartelijke, open persoon. We hadden er gelijk een goed gevoel bij. Ze is eerlijk, respectvol en duidelijk. Je weet wat je aan haar hebt, onze zoon heeft goede gesprekken gehad met haar, keek er naar uit als ze kwam. Lenie houdt goed rekening met de privacy. Ze heeft hem op een leuke manier geholpen, goed aansluitend bij zijn belevingswereld.

Moeder van Bas

Hoe ziet een PuberCoach traject er uit?

1

kennismaking

Als eerste is het belangrijk om kennis te maken met elkaar en te kijken of er tussen jou, je zoon of dochter en mij een klik is. Ik vertel je wat er zoal aan bod komt tijdens de coaching. Als we allemaal het goede gevoel hebben, dan volgt een intakegesprek.

2

intake

Als je kiest om verder te gaan, dan volgt een intake. We kijken samen welke thema’s er spelen, welke wensen tot veranderingen er zijn en waar we de komende periode aan gaan werken. Ik vind het belangrijk dat jouw zoon of dochter ook (een deel) van het gesprek aanwezig is. Zodat ook wij elkaar alvast kunnen leren kennen en hij of zij weet wat we samen gaan doen. Juist voor pubers is het belangrijk om iemand te vertrouwen. Om het gesprek fijn te laten verlopen stuur ik je vooraf een vragenlijst toe zodat ik vooraf al een beeld kan vormen. Na het intakegesprek maak ik voor jouw puber een traject op maat. Precies wat bij hem of haar past.

3

coaching

Ik coach jouw zoon of dochter 1 op 1, bij jouw thuis of in mijn gezellige en knusse praktijk. Soms is bij jullie thuis een bewuste keuze omdat hij/zij anders eerst weer moet wennen aan een andere omgeving.  Ook beschik ik zelf over een pubervriendelijke praktijkruimte. Ook daar maak ik tijdens de de sessies gebruik van. Afhankelijk van jullie situatie doen we wat goed voelt.  Een unieke combinatie trouwens. Want bij veel kindercoaches is het alleen in een praktijk.

Tijdens mijn sessies pas ik verschillende gesprekstechnieken toe en ga met je puber spelenderwijs aan het werk om zo boven water te krijgen waar hij/zij mee zit of wat hij of zij wil bereiken met het gedrag.

Je zoon of dochter gaat daarna op zoek naar eigen oplossingen want in ieder traject is het succes dat je kind wil behalen het uitgangspunt. Natuurlijk neem ik ook jouw hulpvragen of die van school er in mee, maar wil je puber succes behalen dan is zijn of haar wens het allerbelangrijkste. We kijken naar je zoon of dochter zelf maar ook naar de wereld er omheen (vrienden, school).

Na ieder gesprek kijken we wat nog nodig is. Natuurlijk helemaal afhankelijk van het probleem en de inzet van je zoon of dochter en jullie als ouder(s).

Voor wie is PuberCoaching bedoeld?

Puberoaching is niet voor iedereen.

Wil je weten of PuberCoaching bij je past? Kijk dan of de meeste van deze punten op jou van toepassing zijn:

Je bent ouder

Ziet dat je puber worstelt (vaak zeggen ze het niet zelf) en als ouder wil je je kind echt graag helpen

Je wilt het beste voor je zoon of dochter

Je wilt weer rust in huis

Je wil graag op korte termijn hulp

En hulp die echt werkt!

Het maakt niet uit of

Je zelf al van alles hebt geprobeerd

Of juist nog helemaal niets

Je als ouder worstelt, want alle ouders van pubers worstelen met dezelfde vragen

Je puber tegendraads is en niets wat je voorstelt ziet zitten

Wat krijg je precies als jouw puber coaching krijgt van mij? 

Super waardevolle sessies waarin je kind enorm veel nieuwe kennis, inzichten en praktische tips en tools gaat opdoen die hij of zij direct kan toepassen

Een unieke combinatie van coaching bij jullie thuis en in mijn praktijk. Afhankelijk van jullie vraag kijken we wat past. Zodat veranderingen in de thuissituatie en daarbuiten worden gestimuleerd

Altijd echte, oprechte 1-op-1 aandacht

Een warm onthaal

Een luisterend oor voor zijn of haar uitdagingen zonder oordeel

Een evaluatie waarin we samen bespreken hoe jouw kind is gegroeid!

Tips en trucs als ouder hoe ook jullie er voor kunnen zorgen dat de resultaten bij je puber blijvend zijn

Veel gestelde vragen over PuberCoaching door Lenie

Ik geef vast antwoord op vragen die mogelijk in je op komen

Hoe kan ik een afspraak maken voor een kennismaking?
De snelste manier is om gebruik te maken van het formulier voor de gratis kennismaking op mijn site. Die vind je hier. Heb je nog vragen voor je een kennismaking in wilt plannen? Mail mij dan gerust op lenie@leniekindercoach.nl of bel mij op  06-38 55 58 96

 

Wordt PuberCoaching vergoed door mijn verzekeraar?
Helaas wordt PuberCoaching niet vergoed door de zorgverzekaars. Als je kind een PGB heeft, kunt u de coachingskosten hiermee betalen.
Vindt PuberCoaching plaats onder of buiten schooltijd?
Als ik jouw kind coach kan dat zowel onder of buiten schooltijd plaatsvinden. De ervaring leert dat scholen graag willen meewerken aan coaching onder schooltijd omdat zij merken dat het vaak op school daarna ook beter gaat met je kind.
Vertel je mij als ouder ook wat er is besproken tijdens een sessie?
Vertrouwen tussen mij en jullie kind is heel belangrijk voor een goed resultaat. Hierdoor zal jullie kind meer durven vertellen en kan het echt zichzelf laten zien en zijn. Ik laat het dan ook aan jullie kind over of ze wat willen vertellen nadat de sessie afgelopen is. Meestal vertellen kinderen wel in het kort wat ze gedaan hebben maar het kan ook zijn dat wat je kind geleerd of ontdekt heeft nog even moet indalen, geef je kind hiervoor ook even de tijd. Later wil je kind er misschien wel over vertellen.
Wel kun je ervoor kiezen om na afloop van iedere sessie een schriftelijk verslag te onvangen, zodat je weet wat ik tijdens de sessie met jullie kind heb gedaan. 
Is er een wachtlijst?
Nee, ik heb geen wachtlijst! Dus je kunt snel terecht om de zorgen over je kind te bespreken en er samen mee aan de slag te gaan!
Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt altijd 60 minuten, tenzij we samen iets anders hebben afgesproken
Wat doe je zoal tijdens een sessie?
Jullie kind of jullie als ouders komen bij mij met een hulpvraag. Deze vraag is voor mij het uitgangspunt en aan de hand daarvan ga ik samen met jullie kind bekijken waar hij/ zij naar toe wil werken: het doel. Als dit doel duidelijk is gaan we aan de slag, we voeren gesprekken een gaan aan de slag met verschillende werkvormen en creatieve opdachten. Hierbij kun je denken aan tekenen of knutselen, bewegings- en ontspanningsoefeningen. Alles wordt helemaal afgestemd op wat jullie kind nodig heeft en wat past bij jullie kind.
Is alles wat je bespreekt tijdens een sessie vertrouwelijk?
Natuurlijk! Alle informatie blijft tussen mij, het kind en de ouders. Wanneer we na een eerste kennismaking gezamenlijk besluiten de begeleiding te starten, vraag ik beide ouders ook een overeenkomst voor toestemming te tekenen.
Wat is het verschil tussen een pubercoach en een kindertherapeut?

Als kindercoach bied ik kortdurende en laagdrempelige begeleiding. We kijken niet naar de oorsproing van het probleem, maar juist waar je kunt nu staat en wil bereiken. Als kindercoach kijk ik naar de kwaliteiten en talenten van je kind en gaat samen met jouw kind ontdekken hoe hij/ zij deze mooie talenten en kwaliteiten op een goede manier kan inzetten. Een kindcoach bied geen kant-en-kklare oplossing maar helpt het kind om deze oplossing zelf te vinden in zichzelf.

Een therapeut werkt met onderliggende problemen, zoals trauma’s en blokkades. Door inzicht te krijgen waar een probleem vandaan komt, wordt een behandeling opgestart. Dit zal vaak  veel langere begeleiding vragen.

Wanneer kan ik een pubercoach inschakelen?

Je kunt een kindercoach voor veel uitdagingen inschakelen. Bijvoorbeeld als je puber…

  • weinig zelfvertrouwen heeft
  • vaak boos is
  • niet lekker in zijn/haar velt zit
  • geen vrienden of vriendinnen heeft of maakt
  • geen fouten durft te maken
  • zich alles aantrekt wat er tegen hem/haar wordt gezegd
  • je puber niet naar school wil
  • perfectionisme

en nog veel meer zorgen die jij hebt kun je met mij als kindercoach bespreken.

Hoe lang duurt een traject?

Dat is heel erg afhankelijk van het soort vraag van jullie als ouder en je kind. Als we na de gratis kennismaking een intakegesprek plannen kan ik daarin vaak wel een inschatting geven. Omdat we dan over dingen waar jullie als ouder tegenaan lopen hebben gesproken.

Wil jij niet langer aanmodderen met je puber? En de rust terug in je gezin?

Het kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend.

Je zit nergens aan vast! En het kost ook niks.